Novi Sad
19.01.2011.
12:20 > 20:22
Prema rečima prodavaca, promet na novosadskim pijacama opao je za čak 40 odsto.
  • sreta mitic

    01.03.2011 10:50
    seme ivanjickog krompira
    intresuje me cena ivanjickog krompira i dal saljete ne kucnu adresu?
  • banetu

    02.02.2011 17:02
    zasto propadamo ?
    gospodo gradjani , citam i ne verujem koliko ste neinformisani i politicki obojeni.Pijace su posledica izbeglicke politike ..... nema proizvodnje i eliminisan je domaci seljak sa pijace a sve to rade megamarketi kojima odgovara uvozna roba . Za koju godinu sve ce biti uvozno i genetski modifikovano , a vi cete kupovati na odlozeno placanje samo za debele pare . Domacin je ponizen i upropasten , a zato su krivi ,crveni,plavi ,zuti a samo vi niste ...razmislite. Svi cemo raditi za 25000 i bicemo srecni sto imamo posao . Svi strajkuju ...hoce pare ...budzetske firme , a sta cemo mi privatnici i nezaposleni ...zar se ne bojite ???
  • informacija

    20.01.2011 11:58
    @Gavra
    U ozbiljnim zemljama pijaca je INSTITUCIJA i na nju se ide VIKENDOM,ozbiljni politicari na pijaci srecu gradjane-glasace.Zaboravih,Srbija ipak nije ozbiljna zemlja.
  • gavra

    20.01.2011 00:54
    Pijaca...
    je u svim ozbiljnim zemljama ostala samo deo folklora , jer -ako se radi , kao u vecini preduzeca i kod nas do 16 h , kad cemo ici na pijacu ? Pijaca ostaje za domacice i penzionere...
    Ne propagiram mega-trgovce , ali se tamo kupuje sve , pa i zelenis i voce : nije smrznuto , oprano je i po povoljnijoj ceni - pa jos na omiljeni srpski izum " cek - na pocek " ... Tako ce pijaca biti sve manje , pa i preprodavaca, a i prihod ce ici preko fiskalne kase . Ko ume prezivece , a ko ne - neka se ne zali na pijacare .
  • Uncas

    19.01.2011 22:46
    I treba da
    puknu kad ne znaju da zarade-vec samo da varaju i otimaju pare!!
    HOCU na pijaci da vidim PROIZVODJACE,sa onim keceljama i friskom robom,ako se prodaju citrusi i uvozna roba onda neka u to regularni uvoznici sa istaknutim podacima!
    Ali i TRZNICA se bahati sa naplatama (kao i svaka Gradska firma),tako da bi prvo ONI mogli da "spuste loptu"!!
  • jasna

    19.01.2011 20:44
    Pijace propadaju otprilike poslednje dve godine. Pritisak na prodavca-preprodavca je vise nego ponizavajuci. Visina zakupnine dokaz je nezajazljivosti parazitirajucih bica koja se samo vrte u krug poslednje dve decenije. Svojim usima (90-tih god.) sam slusala "lika" iz trzisne inspekcije kako se hvali, da po licnim potrebama za nekim alatom ili vec nekom drugom robom, jednostavno naprave raciju i pokupe sta im treba. Ne verujem da se na tom polju bas nesto izmenilo. Sto se tice voca i povrca sve kupujem bas na pijaci. Ipak je svezija i kvalitetnija roba nego u marketima. A kad samo pomislim na Miskovica, i njemu slicne, koji su robu davno uzeli od proizvodjaca, a nisu platili vise volim da odem na pijacu.
    p.s.od onih koji ne daju da sama biram sta kupujem samo se okrenem i kazem hvala lepo i zbogom
  • Novosadjanka

    19.01.2011 19:51
    @Milana
    sve si rekla. I ja kupujem od proizvodjača. Mada se ponekada zapitam kako uz taj spomenuti "ivanjički krompir" i "futoški kupus" prodaju BANANE?! Poznajem prodavce, preprodavce, nakupce,...i vidjam ih i u METROu i u TEMPU i u IDEI...IDEA je aktuelna sa prvim lubenicama, naročito. Kad ih kupe za 9,90 din/kg a prodaju na Futoškoj i Limanskoj po 50 din/kg!I,naravno, da bi "izašli kupcima u susret" - iseku ih na kriške! Znači, preprodavac je dovoljno pametan da kupi pa preproda, a ja treba da sam totalno glupa da ne predjem istu razdaljinu kao do pijace do te iste IDEe i kupim sama po mnogo povoljnijoj ceni.
  • Zelena Mafija

    19.01.2011 19:20
    Garantujem da 90% nakupaca koji stoje iza tezgi nije u životu ništa zasejalo. Zakidaju na svemu, podvaljuju, muka mi je od njih. I treba da puknu i da se zatvore i daće Bog pa da ono ruglo od riblje pijace (e baš i smrdi gore nego riblja pijaca) prva pukne i propadne i da je nikad više ne bude. Pre neki dan sam bio u ZG. Na SVIM tezgama su sve cene istaknute a cenjkati se može. Ali u startu vidiš koja je cena a ne da odere onako odoka. I nema džabranja po proizvodima i okretanja. GLEDA SE I BIRA OČIMA.
  • semtex

    19.01.2011 18:41
    kukaju nakupci
    Kukaju nakupci i preprodavci i ima jos jeftiniji da budu ili ih nece biti...nema vise lake kinte,opametio se narod!
  • 19.01.2011 18:39
    Treba nam ukinuti pijace pa da budemo osudjeni na voce i povrce u mega marketima koje je mnogo losijeg kvaliteta. Mozda bi trebalo da pocnemo da se hranimo prekrupom kako bi sto manje mogli da koristimo mozak kada budemo glasali na sledecim izbotima tako bi omogucili DS ekipi da dokrajci grad u sledecem mandatu.
  • Salamander

    19.01.2011 18:17
    Budi se o Narode...
    Mi imamo potencijal ( Hrana na I mestu, iza nje odmah sledi razvoj stočarstva, razvoj industrije HRANE i to ZDRAVE HRANE ! ) koja je najskuplja, daleko skuplja od nafte. Ono što nas ometa u prosperitetu su političari lopovi i namerni uništavači svakog pozitivnog potencijala ove zemlje, preko poljoprivrede, zdravstva do školstva. Oni to očigledno rade namerno, jer sumnjam da je iko toliko glup da može toliko dobru zemlju tako skandalozno da upropasti.Onog momenta kada imamo hranu i industriju hrane postajemo bogato društvo koje ima sa čime da trguje, ovako smo u situaciji odrpanog prosjaka, pored tolikog bogatstva. Daklem, narod treba da uzme sudbinu u svoje ruke, dosta je bilo lenstvovanja i prenemaganja. Tako nam NE TREBA EU, a onda Kosovo, šta će nam? Možda samo istorijski delovi. Za ostatak možemo eventualno da trgujemo, ali ne jeftino!
  • elnsa

    19.01.2011 14:46
    Kupujem u megamarketima - slične cene, a i nikada ne pokisnem, ne smrznem se ili mi nije pretoplo.
  • Martin

    19.01.2011 13:55
    Kupujem na pijaci, ali sve više i na zelenim pijacama u nekim super marketima, jer je puno jevtinije nego na pijaci. Ne reklamiram velike trgovinske lance, ali zašto da bacam novac...
  • Ekonomista

    19.01.2011 13:48
    Suzbijanje sive ekonomije
    Treba suzbiti sivu ekonomiju, da bi se pospešila naplata PDV i akciza kroz robni promet u prodavnicama i super-marketima putem fiskalnih računa i time smanjio budžetski deficit, inflacija, nestabilan kurs, ali i podstaklo zapošljavanje u MERKATORU, RODI, IDEI, MAXIju...
  • 19.01.2011 13:47
    Zvakacemo je a ako se ustirka onda cemo je i puŠiti.
  • Milana

    19.01.2011 13:19
    Futoška, subota: spanać 220 d, kupus (naravno - sav je "futoški"): od 30d naviše; krompir (naravno - sav je "ivanjički"):od 50 naviše (više od pla se baci!!!); luk: od 50 naviše... KOGA ja kao kupac da štitim? Ako je kriza - svima je, treba izbalansirati, ne samo da nakupci nisu u minusu! O ponašanju nakupaca ne bih ovom prilikom, toliko nekulture, besa, provociranja - ne stane u ovaj box
  • 19.01.2011 13:13
    Pa zašto da kupim limun, mandarine ili banane na pijaci kada su za oko 20-40 dinara skuplje nego u mega-marketima?? Plus što mi u marketu niko ne zakida na vaganju..
  • Napredni

    19.01.2011 12:59
    Tržišni barometar
    Žuti bi mogli da se ugledaju na prodavce na pijaci i da snize cene, neka ih obaveste ovi iz TRŽNICE, a ne da podižu cene vode, grejanja, gradskog prevoza,... jer im treba novca za njihove prohteve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna